СБУ затримала доньку ексмера Полтави, яка працювала на «виборчий штаб» партії Путіна

Служба безпеки затримала в Києві колаборантку, яка співпрацювала з рф під час російських виборів у 2022 та 2023 роках. Зловмисницею виявилась 36-річна Наталія Веретеннікова, донька колишнього мера Полтави Олександра Мамая, який наразі засуджений за корупцію.

За даними слідства, фігурантка володіє у Санкт-Петербурзі рекламним агентством, яке брало участь в PR-кампанії пропутінської партії «Єдина Росія». Напередодні «єдиного дня голосування» жінка розпорядилася задіяти сотні рекламних стендів і бордів своєї фірми для поширення прокремлівської агітації.

Ексзаступнику мера Куп’янська заочно оголосили підозру у державній зраді

Проживаючи в Києві, колаборантка дистанційно управляла рекламним бізнесом в Росії й отримувала від нього мільйонні дивіденди. Так, у період співпраці з «виборчим штабом» партії кремля, фігурантка отримала прибуток у понад 35 мільйонів російських рублів (близько 16 мільйонів гривень).

Під час обшуків за місцем проживання та в київських офісах затриманої виявлено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та фінансову звітність щодо співпраці з РФ. На підставі зібраних доказів слідчі СБУ оголосили фігурантці підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Крім того, за матеріалами СБУ, на все майно затриманої накладено арешт на загальну суму понад 270 мійльйонів гривень. Серед заблокованих активів – три квартири в Києві, мінівен та частки в статутних капіталах двох українських компаній.

Наразі жінка під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі