СБУ встановила рашиста з Донецька, який побив і зґвалтував мешканку Харківщини

Служба безпеки України зібрала доказову базу на ще одного воєнного злочинця з окупаційних угруповань рф. Мова йде про Максима Лянченка, мешканця тимчасово окупованого Донецька, який ще до початку повномасштабної війни добровільно приєднався до підконтрольних рф терористичних угруповань «днр». Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, у березні 2022 року фігурант входив до складу 115-го полку рашистів, який брав участь у захопленні частини території Харківщини. Під час окупації однієї з прикордонних громад Лянченко увірвався до помешкання місцевої жительки і примушував її до статевого акту. Жінка чинила спротив, тож він почав її бити та стріляти поруч з тілом. Коли потерпіла була майже непритомна від побоїв, Лянченко її зґвалтував, а потім погрожував розстрілом, якщо вона комусь розповість. Напередодні звільнення громади фігурант разом зі своїм угрупованням утік з Харківщини.

Зґвалтували двох дівчат під час окупації: у Харкові судитимуть заочно російських воєнних злочинців

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили Лянченку про підозру за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Оскільки зловмисник переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи, щоб його знайти і покарати за вчинені злочини.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі