Росіяни продовжують штурми на Харківському напрямку та посилили обстріли

На Харківському напрямку обстановка залишається складною та напруженою. Російські окупанти продовжують штурмові дії та посилили обстріли Сил оборони України. Про це повідомили в ОТУ “Харків”.

Так, у Вовчанську ворог атакує позиції українських захисників штурмовими групами 4-ї добровольчої штурмової бригади, здійснює перегрупування підрозділів 138-ї окремої мотострілецької бригади 6-ї армії та загону «Шторм» 153-го танкового полку 47-ї танкової дивізії 1-ї танкової армії. З метою підготовки до штурмових дій противник нарощує систему спостереження та накопичує вогневі засоби типу РПГ-18/22 та РПВ-А «Шмель». Східну частину міста окупанти обстріляли важкою вогнеметною системою ТОС-1А.

У районі Глибокого ворог провів заміну постів бойової охорони, здійснив евакуацію втрат. У районі Стариці застосував два БМП для обстрілів українських позицій. Одну з цих ворожих машин знищили Сили оборони з використанням FPV-дрону, другу – пошкодили.

Протягом минулої доби на Харківському напрямку відбулося 9 бойових зіткнень. Також ворог завдав 1 ракетний удар та 3 авіаудари, використавши 4 КАБи. Крім того, окупанти завдали 60 ударів дронами-камікадзе та 517 разів обстріляли позиції Сил оборони України.

Від початку цієї доби триває одне бойове зіткнення в районі Вовчанська.

Втрати ворога за минулу добу на Харківському напрямку склали 141 особу вбитими і пораненими. Також ворог втратив 70 одиниць озброєння та військової техніки. Ще українські військові знищили 83 укриття особового складу противника і 1 стартову позицію запуску БпЛА.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі