Росіяни перейшли до оборони в районі Лук’янців: ситуація на Харківському напрямку

На Харківському напрямку спостерігається активність ворога у районах населених пунктів Глибоке та Вовчанськ. В рамках підготовки до наступальних дій противник здійснює перегрупування особового складу та проводить розвідку маршрутів висування з використанням БпЛА. В районі населеного пункту Лукʼянці російські окупанти перейшли до оборони. Про це повідомили в ОТУ «Харків».

Загалом протягом минулої доби відбулося 9 бойових зіткнень. Ворог наніс в напрямку українських позицій 13 авіаційних ударів із застосуванням 23 КАБів, завдав 1 ракетний удар та наніс 36 ударів дронами-камікадзе. Здійснив 430 обстрілів позицій Сил оборони України.

Від початку поточної доби відбулося 3 бойових зіткнення, з них два ще тривають. В ході боїв російські окупанти успіху не мали, втрат українських позицій не допущено.

Втрати ворога за минулу добу склали 108 осіб вбитими і пораненими, ще один окупант здався у полон.,

Втрати озброєння та військової техніки противника склали 38 одиниць. З них: 3 танки, 1 бойова броньована машина, 2 артилерійські системи, 12 одиниць автомобільної техніки, 3 одиниці спецтехніки, 17 безпілотних літальних апаратів.

Знищено та пошкоджено 57 укриттів для особового складу противника. Також знищено 1 пункт зберігання боєприпасів.

Сили оборони України контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії рф.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі