Росіяни на Харківщині бʼють по переправах, що ускладнює евакуацію мешканців

У Харківській області фіксується зниження темпів евакуації. Ситуація ускладнюється тим, що росіяни бʼють по переправах. Про це начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів в ефірі “Єдиних новин”.

Посилена евакуація наразі відбувається з Куп’янського напрямку і Борівської громади, де безпекова ситуація є найважчою в регіоні.

“Фактично на лівому березі річки Оскіл міста Куп’янська та інших громад ми вже не можемо забезпечувати відновлення критичної інфраструктури, а ворог її постійно знищує”, – сказав Олег Синєгубов.

За його словами, 22 жовтня російські окупанти завдали ударів по переправам через цю річку. ЗЯк повідомив очільник поліції Харківщини Володимир Тимошко, 23 жовтня росіяни ракетою Х-38 пошкодили переправу у Куп’янську-Вузловому.

За останніми даними 9 тисяч людей підлягають евакуації з Куп’янського напрямку, з них понад 4 тисячі 800 жителів саме Куп’янської громади. На лівому березі Осколу залишається понад 2700 людей. З Борівської громади планють евакуювати, 169 місцевих жителів, зокрема 79 дітей.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі