Росіяни готуються штурмувати Агрегатний завод у Вовчанську на Харківщині

На Харківському напрямку обстановка залишається напруженою, противник продовжує активні штурми позицій українських захисників. Сили оборони України відбивають атаки російських окупаційних військ, контратакують та вживають заходів для посилення стійкості оборони. Про це повідомили в ОТУ “Харків”.

У районі Глибокого противник здійснює перегрупування штурмових груп особового складу 11-го танкового полку 18-ї мотострілецької дивізії на передових позиціях, проводить евакуацію втрат та заходи логістичного забезпечення.

Поблизу Лукʼянців ворог здійснює заходи щодо відновлення боєздатності з метою продовження штурмових дій.

В районі Стариці та Огірцевого противник проводить заходи інженерного обладнання захисних споруд на позиціях 41-го мотострілецького полку 72-ї мотострілецької дивізії 44 армійського корпусу. В районі лісового масиву намагається облаштувати стартові позиції БпЛА.

У Вовчанську російські окупанти проводять повітряну розвідку за допомогою БпЛА, нарощують систему зв’язку, готуються до поновлення штурмових дій з метою відновлення втраченого положення, деблокування Агрегатного заводу та розширення зони контролю.

Протягом минулої доби відбулося 4 бойових зіткнення. Окупанти завдали 3 ракетні удари та 2 авіаудари з використанням 1 КАБу та 2-х некерованих авіаційних ракет. Також завдали 48 ударів дронами-камікадзе та 341 раз обстріляли позиції Сил оборони України. Від початку цієї доби триває 1 бойове зіткнення у районі Вовчанська.

Сили оборони України адекватно реагують на дії та продовжують нищити живу силу, озброєння і військову техніку російських окупантів. Втрати росіян за минулу добу на Харківському напрямку склали 93 особи вбитими і пораненими.

Також українські воїни знищили та пошкодили 77 одиниць озброєння та військової техніки і рознесли 46 укриттів і 3 місця зберігання боєкомплекту росіян.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі