РФ відвела частину військ з Харківщини на Курський напрямок — речник ОТУ “Харків

Росія відвела деякі підрозділи з Харківського на Курський напрямок, але сил та засобів на Харківщині лишається достатньо для продовження штурмів. Про це в ефірі “Суспільне. Студія” розповів речник оперативно-тактичного угруповання військ “Харків” Віталій Саранцев.

“РФ продовжує перетасовувати ту “колоду карт”, яка в них є. Але разом із тим тих сил та засобів, які лишаються на Харківському напрямку, їх ще досить багато, для того, щоб ми могли розслабитися. Росіяни досі тримають досить значні сили, вогневі засоби для того, щоб завдавати ураження та продовжувати штурми”, — сказав Саранцев.

Також є інформація, що ворог перекидає додаткові резерви на Харківський напрямок. Але що це за підрозділи та яка їх кількість — наразі ця інформація перевіряється.

На окремих ділянках фронту на півночі Харківщині знизилася активність російських військ, але це не значить, що їх відвели, зазначив речник. За його словами, російські військові копають окопи, маскуються та налагоджують зв’язок.

Найактивнішою ділянкою є місто Вовчанськ. Також у прилеглих до нього населених пунктах РФ подекуди намагається здійснювати штурмові дії. Це райони Стариці, Тихого — правий та лівий фланги Вовчанського напрямку. Але всі спроби росіян зупиняються та просування немає.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі