Ранкова атака РФ на Київ: від падіння уламків сталися пожежі

Другу ніч поспіль ворог масовано атакує Київщину комбіновано, застосовуючи ударні дрони та ракети.

Як повідомив начальник КМВА Сергій Попко, у столиці повітряна тривога з початку доби оголошувалася 4 рази і тривала сумарно понад 5 годин. Спочатку вона була пов’язана із атакою ворожих дронів (попередньо типу «Shahed»). Безпілотники заходили на місто хвилями та з різних напрямків. Близько 3-ї ночі противник підняв у повітря кілька бортів МіГ-31К, які випустили ракети «Кинджал» через Київщину в напрямку західних областей України. Приблизно одночасно злетіли кілька ворожих стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Попередньо, крилаті ракети Х-101 з цих бортів атакували Київ близько 5-ї ранку. Повітряний удар, як і вчора, знов закінчився хвилями атак баражуючих боєприпасів.

Загалом сили та засоби протиповітряної оборони від початку цієї доби знищили навколо Києва близько 15 ударних дронів та кілька ракет (точну кількість та тип повітряних цілей оприлюднять Повітряні Сили). Все, що летіло на столицю України – знищено.

У лісопаркових зонах Дніпровського та Деснянського району впали уламки, внаслідок чого сталися займання лісової підстилки. За даними ДСНС, площа двох пожеж скалала 350 кв. м. Обидві пожежі ліквідовано. Обійшлося без жертв і постраждалих.

Наймасованіша повітряна атака: РФ запустила по Україні 127 ракет і 109 “шахедів”

У Київській області тривога тривала понад 9 годин. За оперативною інформацією, внаслідок падіння уламків зафіксовано загорання травʼяного настилу та лісової підстилки поза межами населених пунктів у декількох громадах. Пожежі ліквідовані. Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури немає. Постраждалі відсутні.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі