Повістки почали розсилати поштою: голова “Укрпошти” розповів, як виглядає такий лист

“Укрпошта” почала розсилати повістки, які були згенеровані через електронний реєстр. Розсилка повісток нічим не відрізняється від розсилки судових документів. Вона має вигляд звичайного рекомендованого листа, який одержувач отримує під підпис. Про це в коментарі “Суспільному” розповів голова “Укрпошти” Ігор Смілянський.

За його словами, якщо людина не отримала листа особисто, то для неї залишають повідомлення про його надходження. Якщо за листом у відділення пошти не приходять, листа із повісткою повертають відправнику — Міноборони.

Смілянський зазначив, що ця процедура чітко регламентована законодавством, а зовні повістки нічим не відрізняються від звичайних конвертів.

Зокрема, перші повістки вже прийшли на поштові відділення на Закарпатті, повідомило місцеве видання Mukachevo.net. У соцмережі опублікували фото цих повісток.

Зазначається, що повістки отримують ті, хто не мають права на відстрочку або ще її не оформив і є придатним до військової служби. Військовозобов’язаний має з’явитись у ТЦК та СП протягом 14 днів з дня отримання повістки.

Повістка вважатиметься врученою навіть тоді, коли людина не отримала повістку особисто, або її не було за місцем реєстрації. Якщо військовозобов’язаний після отримання повістки не з’явився до ТЦК, то його притягують до адміністративної відповідальності. Далі – ТЦК скеровує дані до поліції про розшук особи. Після цього можуть розпочати процедуру, щоб позбавити правом керувати транспортним засобом.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі