Помер 21-річний фельдшер з Харкова, який рятував поранених після обстрілу міста

Сьогодні у лікарні помер 21-річний фельдшер екстреної медичної допомоги Євген Юрко, поранений внаслідок російського удару по Харкову 1 вересня. Як повідомили в Харківському національному медичному університеті, він був студентом і навчався на пʼятому курсі ІІІ медичного факультету.

У той день Євген разом із колегами прибув на виклик до торговельного центру біля станції метро “Академіка Павлова”, де потравив під повторний обстріл.

“Університетська спільнота глибоко сумує з приводу загибелі нашого студента при виконанні своїх професійних обов’язків та наданні допомоги пораненим цивільним громадянам”, – зазначили у ХНМУ.

“Він віддав своє життя, виконуючи свій обов’язок — рятуючи інших на місці прильоту. Його стан був критичним, ми постійно були на звʼязку з його родиною та лікарями, які боролися за його життя та робили все можливе. Близько 12:30 лікарі повідомили нам страшну новину – він помер у лікарні….. Женя був не просто професіоналом своєї справи, а й хлопцем з великим серцем! Він завжди був готовий прийти на допомогу, не думаючи про власну безпеку. Був волонтером, координатором поїздок до хоспісу, донором. Втрата Жені — це непоправний удар для нас усіх. Ти залишишся в нашій пам’яті як справжній герой, який до останнього подиху боровся за життя інших”, – повідомили у ГО “Студентське самоврядування ХНМУ”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі