Поліцеському-зраднику з Харкова, який “зливав” фсб рф місця дислокації ЗСУ та правоохоронних органів, дали довічне

Ще на початку повномасштабного вторгнення рф з оперуповноваженим 3-ого відділу управління оперативної служби ГУНП в Харківській області звʼязався його брат, який є діючим співробітником фсб рф у бєлгородській області. Він поставив поліцейському завдання передавати розвіддані щодо місць дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ, представників правоохоронних органів, блокпостів у Харкові та області, переміщення військової техніки тощо. І поліцейський погодився на це.

Використовуючи свої професійні навички, він приховано фотографував вказані обʼєкти з геолокаціями та відправляв брату з фсб через «Телеграм». Серед будівель, які сфотографував зрадник, були торгівельний центр у Харкові та обласне управління СБУ. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

У травні 2022 року правоохоронці затримали поліцейського-зрадника у Харківському районі. У його службовій машині виявили незареєстровану зброю. Чоловіка звільнили з Національної поліції.

На суді держзрадник свою вину не визнав та додав, що «він нічого не робив». Суд першої інстанції призначив експравоохоронцю максимально можливе покарання — довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Не погодившись з вказаним вироком, сторона захисту подала апеляцію, однак колегія суддів Харківського апеляційного суду відмовила у її у задоволенні. Вирок набрав законної сили. Це перший вирок у Харківській області, в якому правоохоронця засудили до довічного увʼязнення.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі