Підробив документи та продав чужу квартиру у Харкові: організатору незаконної схеми винесли вирок

У Харкові суд ухвалив вирок чоловікові, якого звинувачували в шахрайстві в особливо великих розмірах. Про це 21 жовтня повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

За даними слідства, у 2018 році засуджений із спільниками вирішив незаконно продати чужу квартиру на проспекті Людвіга Свободи, власники якої померли. Фігуранти змінили замок вхідних дверей і стали підшукувати потенційних покупців житла.

Знайшовши клієнта, спільники підробили документи, що встановлюють право на квартиру, і продали її громадянину. Сума незаконного правочину склала понад півмільйона гривень. “Прибуток” зловмисники поділили між собою.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтями 190 (“шахрайство в особливо великих розмірах”) та 358 (“використання завідомо підробленого документа, скоєного за попередньою змовою групою осіб”) КК України. 39-річного організатора незаконної схеми затримали. 20 жовтня суд засудив його до тюремного ув’язнення терміном на п’ять років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирок суду поки що не набрав чинності, оскільки не закінчився термін апеляційного оскарження. Також вирішується питання щодо притягнення до відповідальності співучасників злочину.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі