Під Липцями на Харківщині ЗСУ знищили 90% бронетехніки росіян під час штурму

На Харківщині в напрямку Липців Сили оборони відбили масований штурм армії РФ, під час якого окупанти втратили 90% бронетехніки. Про це заявив командир батальйону ударних безпілотників “Ахіллес” 92-ї ОШБр Юрій Федоренко в ефірі “Єдиних новин”.

“Якщо говорити про Липецьку громаду, противник підтримує бойові дії на рівні середньої інтенсивності і намагається штурмувати переважно з залученням живиї сили. Але, наприклад, три тижні тому противник залучив велику кількість легкоброньованої та броньованої техніки. Бригади, які тримають напрямок, знищили її на 90%”, — сказав Федоренко.

Він також додав, що на вищевказаний напрямок росіяни перекинули підрозділи кадирівців.

“Це відбувається тоді, коли противник готується до певної ескалації, і йому необхідно навести лад у російсько-окупаційних військах, а також у приватних військових компаніях. Тому що саме кадирівці мають повну санкцію на впровадження системи примусу щодо виконання бойових завдань жорсткою розправою над тими, хто відмовляється це робити. Тому, на жаль, можемо спрогнозувати, що в найближчій перспективі можливе загострення на цьому напрямку”, — зазначив Федоренко.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі