Під Харковом фахівця з технагляду підозрюють у недбалості на 200 тисяч гривень

Про це сьогодні повідомили в пресслужбі прокуратури Харківської області. За даними слідства, в жовтні 2018 року Російсько-Лозівська сільська рада уклала з підприємцем, який є інженером технічного нагляду, договір на ремонт даху.

У ході перевірки з’ясувалося, що обсяг робіт не відповідає даним, внесеним до звіту про виконання замовлення. Підприємець-інженер не перевірив фактичні роботи, які виконали підрядники, і підписав акти про їх виконання. В результаті незаконних дій, бізнесменові перерахували зайві 200 тисяч гривень.

Присвоїв 1,4 мільйона на ремонті шкільної котельні: в Харківській області судитимуть бізнесмена
 

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 367 (“службова недбалість”). Матеріали справи направили до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

У Харківcькій області співробітник фіскальної служби вимагав від бізнесмена $20 тисяч – ГБР

Нагадаємо, раніше в Харкові силовики оголосили підозру в розтраті колишньому заступнику голови обласної поліції і його підлеглому. За даними слідства, у 2018 році фігуранти організували схему фіктивного ремонту службового транспорту. Заступник керівника “главку” систематично перераховував бюджетні кошти приватній фірмі. Провідний інженер одного з відділів, в свою чергу, підписував акти виконаних робіт, знаючи, що машини ніхто не ремонтував. В результаті державі було завдано збитків на 850 тисяч гривень.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі