“Операція готувалася ретельно і заздалегідь”: військовий розповів про звільнення Вовчанського агрегатного заводу

Операція зі звільнення агрегатного заводу у Вовчанську Силами оборони готувалася ретельно та заздалегідь. Про це в етері “Суспільного” розповів заступник командира батальйону ударних БПАК “Ахіллес” 92-ої ОШБР Олесь Маляревич.

“Завод був тривалий час пасткою для окупантів, вони там були заблоковані. Росіяни намагалися деблокувати свої угрупування і їм це не вдавалося, тому що кожного разу, коли вони це робили, всі їхні намагання просунутися були ліквідовані. Знищувалося все, що рухалося у бік агрегатного заводу. Ця операція планувалася заздалегідь дуже ретельно, дуже складна операція, багато питань, на які зараз не можна дати відповіді у публічному просторі. Там річка Вовча розділяє, там немає нормальних переправ, але наші сили це зробили. Це важливе досягнення”, — розповів Олесь Маляревич.

Українські бійці звільнили Вовчанський агрегатний завод: взяли в полон близько 20 окупантів (Фото)

Раніше речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев розповідав “Суспільному”, що росіяни зайшли на завод ще у травні, на початку їхнього повторного наступу на півночі Харківщини. Однак всі підступи до цього заводу перебували під вогневим контролем українських вйськових.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі