Нічний обстріл Харкова: росіяни влучили у п’ятиповерхівку на Салтівці (Фото)

Учора, 2 жовтня, близько 23:00 росіяни з населеного пункту Строїтель Бєлгородської області із застосуванням двох літаків Су-34 здійснили пуски пʼятьох керованих авіаційних бомб по Харкову та передмістю. За попередніми, це були УМПБ Д-30СН. За даними контролю систем ППО, їх швидкість складала 600 км/год. Про це повідомив керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

За його словами, два авіаційні снаряди влучили у передмісті, ще три – по Харкову.

У Салтівському районі керована авіабомба влучила у пʼятиповерховий житловий будинок, між третім та четвертим поверхом. Травми різного ступеня тяжкості отримали 12 людей, серед них трирічна дівчинка. Також пошкоджено прилеглі будинки, поліклініку і щонайменше 14 авто.

За даними пресслужби ХОВА, до лікарні госпіталізували 5 постраждалих (стан середній та легкий). Дівчинка отримала вибухове поранення, закриту черпномозгову травму та акубаротравму. Дитину також госпіталізували, але після огляду лікарів та на прохання батьків вона продовжила лікування амбулаторно.

У Шевченківському районі зафіксовано влучання двох авіабомб у лісосмузі. Пошкоджено скління у двох багатоквартирних житлових будинках.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі