Нардепа Тищенка відправили під цілодобовий домашній арешт

Печерський райсуд Києва учора, 25 червня, обрав запобіжний захід нардепу Миколі Тищенку, якому слідчі ДБР вручили підозру за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі. За рішенням суду він має знаходитись під цілодобовим домашнім арештом протягом наступних 60 діб, повідомило “Суспільне“.

Перед початком засідання Тищенко поспілкувався з журналістами. Коли нардепа запитали, навіщо він під час обшуків розбив свій телефон, він заявив, що не може розголошувати інформацію у справі.

“Йде слідство. Я впевнений, що слідчі розберуться, хто на кого тиснув, хто заважав депутатським діям”, — сказав він.

Як заявив суддя Олексій Соколов, клопотання прокурорів щодо застосування стосовно Тищенка запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту вирішили задовольнити. Крім того, суд зобов’язав нардепа здати паспорти для виїзду за кордон і не відлучатися з місця проживання без дозволу слідства.

Прокурор поінформував суд про те, що коли правоохоронці прийшли до Тищенка для вручення підозри, він розбив два своїх мобільні телефони й попросив долучити до матеріалів справи відповідне відео

“Він ударяє телефон об кам’яний стіл. Таким чином, спочатку його псуючи, а потім знищуючи. Спочатку це був один телефон, а потім – інший. Після того, як він один раз вдарив, він його зламав майже навпіл, а потім кидав на підлогу і на стіл”, – сказав прокурор.

Зі свого боку адвокат нардепа заявив, що якби його підзахисний захотів переховуватися, то взагалі б не з’явився на судове засідання. Але Тищенко впевнений у “своїй позиції й тому він тут”, додав захисник.

Раніше в соцмережах розповсюдили відео зняте у Дніпрі, на якому видно як люди в одязі кольору хакі та балаклавах на вулиці утримують чоловіка у цивільному та завдають йому тілесних ушкоджень. Потерпілим виявився Дмитро Павлов, який проходив службу у спецпідрозділі Kraken ГУР МО. У соцмережах писали, що люди в камуфляжі, які напали на ветерана, є охоронцями нардепа Миколи Тищенка, з яким у Павлова виникла суперечка.

Після інциденту Тищенко заявив, що Дмитро Павлов є начальником безпеки ботоферми “девʼяточки”, яка налічує 120 кол-центрів по Україні.

“Він разом зі своїми хлопцями підійшов до місця, де проводились слідчі дії, і спровокував поліцейського”, — сказав Тищенко, зазначивши, що має відеопідтвердження. При цьому він заперечив, що має охорону.

За матеріалами ДБР генеральний прокурор України повідомив Тищенку про підозру за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі