Начальнику окупаційної поліції Харківщини винесли вирок заочно: 12 років увʼязнення

У Харкові судили заочно колабранта Євгена Лісняка, який керував окупаційною поліцією, а наразі знаходячись у РФ, обіймає фейкову посаду «заместителя главы ВГА Харьковской области по обороне и безопасности». Суд визнав зрадника винним у порушенні законів та звичаїв війни та призначив 12 років позбавлення волі.

Начальнику окупаційної “міліції” Балаклії дали 14 років тюрми: на суді свою провину не визнав

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, 27 липня 2022 року у Куп‘янську цей «начальник» та двоє російських військових приїхали до будинку 36-річної місцевої мешканки. Будучи озброєними, вони почали погрожувати жінці у присутності її літніх батьків, вимагачи віддати позашляховик «Toyota Land Cruiser». У разі непокори фігурант обіцяв забрати жінку для проведення «допроса».

Відібравши авто, «головний поліцейський Харківщини» використовував його в особистих цілях: їздив до кафе та магазинів на території окупованої Харківщини, а також до російського Бєлгорода.

Фігурант перебуває у міжнародному розшуку. Йому також інкримінують державну зраду та колабораційну діяльність.

Як повідомляла СБУ, переважна більшість катівень, де російські загарбники та їх пособники знущалися з місцевих мешканців під час окупації, були облаштовані саме в приміщеннях відділів так званої «народної міліції» на захоплених територіях.

Відомо, що Євген Лісняк до 2014 року мешкав у Харкові та працював в органах колишньої міліції у чині молодшого лейтенанта. Після цього він дев’ять років жив на території окупованого Луганська і обіймав там керівні посади у так званому «мвд лнр». Зокрема, працював начальником відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків у «Жовтневому районному управлінні внутрішніх справ мвд лнр». В цьому ж управлінні працював і гауляйтер Харківської області Віталій Ганчев.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі