На Харківському напрямку новий “антирекорд” за кількістю обстрілів: понад 500 за добу

Учора, 6 серпня, позиції Сил оборони на Харківському напрямку російські військові обстріляли 517 разів. Про це “Суспільне Харків” розповів речник оперативно-тактичного угруповання військ “Харків” Віталій Саранцев.

“За минулу добу було 11 бойових зіткнень. Це стандартна кількість. А кількість обстрілів значно збільшилася. За вчорашню добу був новий “антирекорд” — 517 обстрілів у зоні відповідальності ОТУ “Харків”. Спершу у нас було 350-360. Пізніше вже 400-460. Крайній тиждень було близько 500. А вчора вже 517. Наразі це “антирекорд”. Сказати, що є якісь послаблення штурмових дій — цього теж не спостерігаємо. Єдине, що зменшилося — застосування авіаційної компоненти, вони зменшили кількість ударів. Але це сталося ще до подій вчорашнього дня”, — розповів речник ОТУ.

Росіяни продовжують штурми На Харківському напрямку та посилили обстріли

Росіяни застосовують важку артилерію — обстріляють позиції з РСЗВ, БМП, танків, також збільшили кількість ударів дронами.

“За вчорашню добу у нас було 60 ударів: один “Ланцет” та 59 FPV-дронів. Ймовірно, отримали нову партію та намагаються їх використовувати. Така кількість обстрілів може свідчити про те, що противник зараз намагається не штурмувати в лоб, а попередньо зробити артпідготовку, масовано, на різних напрямках. Спочатку завдавати вогневе ураження, а тільки потім висуватися вже на штурм позицій”, — пояснив Саранцев.

У Вовчанську росіяни перегруповуються та, вочевидь, теж отримали нові партії озброєння.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі