На Харківщині викрили ще вісім колаборантів: серед них — колишні поліцейські, курсант та податківці

Ще вісьмом фігурантам з Харківської обласнті заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та колабораційній діяльності .

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, четверо діючих поліцейських і курсант профільного правоохоронного вишу перейшли на бік ворога та працювали в окупаційних відділках поліції під час захоплення російськими військовими Ізюмського, Купʼянського та Чугуївського районів Харківської області.

Один з підозрюваних на той момент обіймав посаду начальника Ізюмського районного відділення Управління поліції охорони в Харківській області. Він свідомо та добровільно співпрацював з російськими загарбниками та отримав за це посаду «начальника пункта полиции (дислокация пгт Боровая) Управления внутренних дел Военно-гражданской администрации Харьковской области».

Встановлено, що зрадник застосовував заходи фізичного впливу до затриманих осіб, яких доставляли російські військові. Тортури влаштовували у катівні в одному з підвалів. Зрадник «вибивав» у затриманих інформацію про українських військових, насамперед про тих, хто вступив до лав територіальної оборони. Крім того, підозрюваний змушував затриманих брати участь у так званих «примусових відпрацюваннях», що полягали у прибиранні міста Ізюм від наслідків бойових дій.

Також про підозру повідомлено і трьом співробітникам Куп’янської податкової. Вони отримали посади в «Налоговой службе Харьковской области» та опікувалися тим, щоб наповнювати окупаційну казну.

Під час контрнаступу ЗСУ фігурантам вдалось втекти разом з російськими військовими. Вирішується питання щодо оголошення їх у розшук. З українських посад зрадників звільнено. Підозрюваним загрожує довічне позбавлення волі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі