На Харківщині відправили за ґрати навідника, який зливав росіянам позиції ЗСУ на Вовчанському напрямку

Засуджений – 45-річний мешканець Вовчанської громади, який раніше вже мав проблеми із законом. В поле зору агресора чоловік потрапив через свої прокремлівські погляди, які неодноразово оприлюднював серед оточуючих. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За завданням окупантів зловмисник намагався виявити локації засобів української ППО, у тому числі мобільних вогневих груп, які полюють на ворожі «шахеди», а також наявність фортифікаційних укріплень та важкого озброєння на Вовчанському напрямку. За його наведенням російські загарбники сподівались завдати вогневого ураження по цих об’єктах.

Для збору розвідданих ворожий коригувальник обходив місцевість та приховано фіксував розміщення бронетехніки та артилерії ЗСУ, зокрема гаубиць та реактивних систем залпового вогню, а також пунктів управління підрозділами українських військ. Вже вдома він встановлював координати цих місць за допомогою ґуґл-карт та надсилав їх окупантам зі своїми докладними коментарями.

У разі ворожих «прильотів», навідник збирав інформацію про їхні наслідки та звітував рашистам. Також він випитував потрібну інформацію у своїх знайомих місцевих жителів під виглядом побутових розмов.

Служба безпеки затримала зловмисника у травні цього року у власному помешканні. У чоловіка було вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з представниками держави-агресора, а також кілька десятків набоїв різних калібрів до автоматів Калашникова.

На підставі отриманих доказів суд визнав зловмисника винним за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення ЗСУ, за можливості їх ідентифікації на місцевості);
  • ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з бойовими припасами).

Йому призначили 5 років ув’язнення.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі