На Харківщині судитимуть родину зрадників, які допомагали росіянам готувати диверсії на залізниці

Правоохоронці направили до суду обвинувальний акт стосовно 36-річного чоловіка та 44-річної жінки за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану та за попередньою змовою групою осіб.

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, обвинувачені — брат та сестра, які проживають у селищі Донець Ізюмського району та працюють на місцевому комунальному підприємстві.

У Харкові піймали диверсанта, який підпалював електротехнічне обладнання “Укрзалізниці”

За даними слідства, у серпні 2023 року з жінкою через месенджер «Телеграм» звʼязався співробітник головного управління генштабу збройних сил рф. Він поставив їй завдання — збирати та передавати інформацію про об’єкти критичної інфраструктури залізничної галузі на території Ізюмського та Чугуївського районів. Жінка погодилась на пропозицію та до реалізації цієї задачі залучила свого брата.

Отримані відомості вони передавали російському куратору у вигляді фотографій та позначок геолокацій на Google-мапах. Зрадники фотографували всі деталі, що необхідні ворогу: залізничні мости, наземні пішохідні переходи, труби та тунелі. Завдяки цій інформації ворог планував здійснити диверсії на залізничних лініях під час руху вантажних ешелонів ЗСУ, щоб зірвати постачання української зброї та боєприпасів.

Крім того, на вимогу російського куратора наприкінці грудня 2023 року обвинувачені склали письмові «зобов’язання» про співпрацю зі співробітниками гру з метою проведення підривної діяльності проти України та надіслали фото через месенджер «Телеграм» представнику спецслужби рф.

На суд фігуранти очікують, перебуваючи під вартою. Їм загрожує довічне позбавлення волі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі