Київ і Львів передадуть захисникам Харківщини військове обладнання

Відомий журналіст Юрій Бутусов публічно звернувся до мерів великих українських міст із проханням терміново допомогти оборонцям Вовчанська і Харківщини, де росіяни пішли в наступ. Військові мають потребу у дронах, засобах РЕБ, квадроциклах тощо.

“Звертаюсь до мерів великих міст – Києва, Львов, Одеси, Дніпра, Харкова та усіх інших голів територіальних громад. Термінова критична ситуація. Так, ви за це не відповідаєте, і у вас забрали військовий ПДФО з надходжень міських бюджетів. Так, зараз великі витрати, у тому числі по життєзабезпеченню міст. Так, по усьому місцевому самоврядуванню порушили десятки кримінальних справ по розслідуванню закупівлі містами військового обладнання для наших воїнів. Але. Загроза Харкову та Вовчанську – це загроза для усієї Украіни і кожного великого міста. Ворог у 30 км. Ніхто, крім вас, зараз не зможе швидко знайти кошти на додаткове обладнання для наших воїнів у цьому районі. Ставка Верховного головнокомандувача не дасть дрони, це не вирішать ті, хто має за це відповідати за посадою, і ми всі розуміємо, що швидко діяти та виділяти значні кошти можуть тільки міста та їх мери”, – написав Бутусов у Facebook.

На прохання вже відкукнулися міські голови Києва і Львова.

Як повідомив мер столиці Віталій Кличко, сьогодні захисникам Харківщини відправлять 150 fpv-дронів, 4 квадрокоптери Mavic, 6 систем РЕБ. Найближчими днями передадуть ще 350 fpv-дронів, також надійде автомобільна техніка і БПЛА для 92-ї бригади.

Мер Львова Андрій Садовий пообіцяв, що до кінця тижня мають передати 500 дронів. Також планують надати засоби РЕБ. “По РЕБах працюємо, але давайте у цьому випадку без публічних деталей”, – зазначив Андрій Садовий.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі