“Кричущий випадок порушення прав і свобод”: омбудсман відреагував на жорстке затримання чоловіка поліцейськими в Чернівцях

До Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця звернувся громадянин щодо неправомірних дій працівників патрульної поліції міста Чернівці. Зі слів заявника, поліцейські незаконно його затримали, побили та доставили до Терцентру комплектування та соціальної підтримки. Чоловік поскаржився й на те, що працівники поліції не забезпечили його право на правничу допомогу.

Конфлікт і бійка з представником військкомату в Харкові: ТЦК дав коментар

Відео, на якому зафіксовано перебіг подій, підтверджує, що поліцейські із застосуванням фізичної сили кинули чоловіка на землю, одягнули йому спеціальні засоби (кайданки) та посадили до службового автомобіля. При цьому чоловік будь-якого опору працівникам поліції не чинив, а намагався з’ясувати підстави його затримання”, – повідомив Лубінець.

На відео також видно, що чоловік відмовився показати патрульним військово-облікові документи. Після суперечки поліцейські повалили його на землю і наділи кайданки.

Для належного реагування на інцидент омбудсман звернувся до керівників Національної поліції України та Державного бюро розслідувань.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі