Конфлікт із військовими у Харкові: в ТЦК дали коментар

У міських Телеграм-канал розповсюдили відео з підписом про те, що сьогодні зранку на Холодній Горі співробітники ТЦК силою запхали чоловіка в бус та відвезли в невідомому напрямку. Харківський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки прокоментував інцидент.

Повідомляється, що на відео зафіксовано частину ситуації за участі групи оповіщення та громадянина.

“Під час планових заходів співробітник Національної поліції, який разом з військовослужбовцями Збройних Сил України входить до складу групи оповіщення, зупинив громадянина для перевірки документів, які підтверджують особу та перевірили облікові дані. Це є стандартною процедурою, передбаченою законом. Громадянин, який перебував у розшуку, намагався відмовитись від виконання законних вимог. У підсумку інцидент було вичерпано. Військовозобов’язаний громадянин оновив дані у ТЦК та СП, отримав направлення на проходження військово-лікарської комісії. Звернень, заяв та скарг до РТЦК та СП не надавав”, – повідомили в Харківському ОТЦК та СП.

Мешканця Харківщини, який не явився по повістці до ТЦК, відправили за ґрати

У терцентрі комплектування нагадали, що під час дії воєнного стану громадянам необхідно мати при собі військово-облікові документи або документи, які посвідчують особу, та надавати їх для перевірки уповноваженим особам.

“Звертаємось до громадськості із проханням не піддаватися провокаційним заголовкам в інтернеті, зберігати критичне мислення та користуватися лише офіційними джерелами інформації”, – додали в Харківському ОТЦК та СП.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі