Керівник Харківської облпрокуратури написав заяву на звільнення

Керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков подав заяву на звільнення. Причиною стало отримання підвищеної пенсії у зв’язку з вислугою років, призначеною за рішенням суду. Про це повідомив генпрокурор України Андрій Костін.

З цієї ж причини заяви про звільнення також написали керівники Запорізької, Рівненської, Тернопільської, Черкаської облпрокуратур та спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

За словами генпрокурора, триває службове розслідування щодо правомірності набуття прокурорами статусу особи з інвалідністю та нарахування прокурорам пенсійних виплат.

Усе керівництво Харківської облпрокуратури отримує пенсії за вислугою років

Також учора в Офісі генпрокурора відбулося перше засідання незалежної Комісії з добору кандидатів для включення до кадрового резерву на заміщення керівних посад в обласних та окружних прокуратурах.

“Я ініціював створення цієї комісії, щоб підвищити прозорість процесу призначення на такі посади. Це один з перших елементів комплексної HR-реформи органів прокуратури, започаткованої у липні цього року. Комісія буде оцінювати професійні якості та репутацію кандидатів”, – повідомив Андрій Костін.

Крім цього, Рада прокурорів підтримала внесення змін до Закону України “Про прокуратуру”, які покликані унеможливити для прокурорів отримання пенсій одночасно із заробітною платою. 

Згідно з цими пропозиціями, виплата пенсії за вислугу років прокурорам буде здійснюватися лише після їх звільнення з роботи. Тобто за принципом: або зарплата, або пенсія. Відповідні напрацювання будуть передані суб’єкту законодавчої ініціативи.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі