Харківські ветерани вибороли призові місця на змаганнях «Сильні України»

Днями у Полтаві відбулися всеукраїнські змагання серед військовослужбовців і ветеранів війни з пораненням «Сильні України». Харківську область представляли 11 ветеранів та 4 військовослужбовця 5-ї Слобожанської бригади Нацгвардії. Вони зайняли призові місця в гирьовому спорті, жимі штанги, веслуванні на тренажері, армліфтинзі та на велотренажері AirBike.

Newsroom поспілкувався з одним із учасників змагань, ветераном та колишнім військовослужбовцем 5-ї Слобожанської бригади Сергієм Кошельніковим. Спорт у житті захисника, який втратив обидві ноги і пересувається на візку, з’явився вже після поранення, однак наполегливість і дисципліна привели до переможного результату — одразу три перших місця.

50-річний Сергій Кошельніков отримав поранення рік тому під Кремінною Луганської області. Каже, що в минулому був байдужим до спорту, регулярно тренуватися почав уже після виписки з госпіталя та протезування. Тепер же двічі на тиждень відвідує тренажерну залу разом з товаришами.

На змаганнях «Сильні України» харків’янин зайняв перші місця в трьох дисциплінах: жим, веслування на тренажері та AirBike.

Наразі Сергій Кошельніков, який працює менеджером, готується до відбору на чемпіонат Європи серед ветеранів. Цей етап відбудеться у вересні в Карпатах.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі