Харків вийшов на перше місце в країні по викраденнях авто

Харків став лідером в країні за кількістю викрадених машин. Саме в нашому місті викрали більш ніж половину транспортних засобів від загального показника по Україні. Про це свідчить статистика, оприлюднена сайтом finance.ua.

 

Потрапив у ДТП і заявив про викрадення машини: у Харківській області засудили водія

Відзначимо, що у 2020 році на першому місці у своєрідному рейтингу були Київ та область. Саме там сталася більша частина викрадень. Харківська область була на другому місці з показником менше ніж 9%. Однак у першому півріччі 2021 року ситуація різко змінилася — наш регіон став лідером, а Київ “відкотився” на четверте місце. Загалом по Україні було викрадено 1475 автомобілів. Найчастіше зловмисники віддають перевагу Toyota Land Cruiser, Toyota Camry, Toyota RAV4, Lexus LX і Hyundai Tucson.

Основними способами викрадення є кодграббер (перехоплення сигналу від брелока сигналізації), подовжувач штатного ключа (підсилює сигнал, що відкриває авто), а також злом іммобілайзера.

“З викрадачами не домовилися”: у харків’янина вкрали елітний позашляховик

Нагадаємо, раніше в поліцію звернувся житель Балаклії. Чоловік розповів, що невідомі викрали його автомобіль. Оперативники передали орієнтування з описом машини поліцейським і ті через деякий час помітили автомобіль на трасі. За кермом перебувала дівчина, яка на вимогу копів зупинитися не відреагувала. Правоохоронці вирушили в погоню та через кілька хвилин заблокували транспортний засіб. Під час спілкування з поліцейськими 26-річна порушниця розповіла, що вона посварилася з чоловіком, таємно взяла ключі від машини знайомого та вирушила у своїх справах.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі