“Два дні тому відмовлялися, а тепер просять їх вивезти”: як на Харківщині евакуюють людей

У зв’язку з наступом росіян на півночі Харківщини продовжується евакуація цивільного населення. Як повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, з Чугуївського, Харківського і Богодухівського районів вже евакуювали понад 5700 людей. Сьогодні планують вивезти близько 1600 місцевих жителів.

“У Вовчанську до нової фази російської агресії проживало близько 2500 тисяч людей. Наразі у місті залишається 200-300 мешканців. У населених пунктах, на території яких ведуться бойові дії, залишаються до 10 осіб. Разом з військовими і поліцією ми вживаємо заходів для евакуації навіть із таких зон”, – розповів Олег Синєгубов в етері національного телемарафону.

За ніч влучили щонайменше 9 КАБів: начальник поліції Харківщини розповів про ситуацію в регіоні

Начальник поліції Харківщини Володимир Тимошко розказав, що поліцейські проводять постійне оповіщення населення щодо проведення евакуаційних заходів.

“Ми знаємо кожного поіменно, хто мешкає на території та потребує евакуації. Ми намагаємося умовити людей виїхати. Лежачих хворих, людей похилого віку евакуююємо власними силами. Автобуси, поліцейські автомобілі їздять майже під постійними обстрілами. Учора ми евакуювали людей, які знаходилися в 300 метрах від зони бойових дій. Ми вивезли вже переважну більшість людей і сподіваємося вивезти максимальну кількість”, – сказав Володимир Тимошко.

За його словами, є громадяни, які ще два дні тому відмовлялися виїжджати. Але вчора, після того,
як у безпосередній близькості від них почали влучати снаряди, вони звернулися до поліцейських із проханням їх вивезти.

Очільник поліції регіону додав, що багато евакуйованих мешканців потребують медичної допомоги. Вони мають акуботравми та інші поранення, в тому числі від уламків скла.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі