Армія рф планує наступати на Борову Харківської області — DeepState

На ділянці від Райгородки до Нововодяного окупаційні війська наростили до 10 тисяч чоловік особового складу та близько 450 одиниць озброєння та військової техніки, серед яких 200 артсистем. Аналітики проєкту DeepState заявляють, що мета росіян очевидна — спроба повторити минулорічний наступ на Борову.

Проти ворога протяжну оборонну лінію на напрямку наразі утримує 3-я окрема штурмолва бригада. Проте, сили залишаються неспівмірними, окупанти переважають кількістю, застосовують додаткові підрозділи й ведуть інтенсивні штурмові дії вздовж усіє смуги наступу.

ЗСУ назвали втрати росіян з початку нового наступу на Харківщині

“Росіяни розгорнули сили 20-ї армії у вигляді 3 та 144 дивізій, які представлені 236 артилерійською бригадою та 11 полками: 7 мотострілецьких, 2 танкових та 2 артилерійських. Окрім того, залучено найманців з нерегулярних армійських підрозділів. Серед них відомо про присутність “шторм v”, “чорна мамба”, “фіксики” та “чвк патріот”. Для підтримки порядку прибув підрозділ БАРС-14″, – зазначають у DeepState.

Останні три тижні ворог проводить підготовчі заходи у вигляді прощупування слабких місць в обороні ЗСУ. Відбуваються безперервні штурми позицій 3 ОШБр. Ворог втрачає особовий склад, але щотижня прибуває від 2 до 4 сотень свіжомобілізованих бійців. Цього вистачає як для поповнення, так і для нарощення угрупування.

“Поки що тактика “м’ясних штурмів” не дала суттєвого результату лише за рахунок того, що на ділянці перебуває сильна бригада. Але наголошуємо, що сили далеко не рівні. За наявною інформацією, противник планує повторити минулорічну стратегію з виходом спочатку на лінію Надія-Новоєгорівка, а потім вже на Першотравневе-Чернещина”, – зазначають у DeepState.

Ааналітки додали, що викликає занепокоєння також наявність значного числа найманців, яких в основному використовують для штурмових, а не оборонних дій.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі