26 атак за добу і підготовка штурмових груп РФ: на Харківському і Куп’янському напрямках тривають бої

На Харківському напрямку ворог продовжує наступальні та штурмові дії. Минулої доби відбулося 20 бойових зіткнень в районах Глибокого та Вовчанська. З початку поточної доби підрозділи Сил оборони відбили чотири ворожих атаки. Ще одне боєзіткнення станом на ранок триває. Про це повідомили в оперативно-тактичному угрупованні “Харків”.

Зазначається, що в районі Глибокого ворог проводить безуспішні атаки силами штурмових груп зі складу 155 обрмп ТОФ та 18 мсд 11 АК і намагається поновити склад груп, що втратили боєздатність. Також росіяни здійснюють підготовку штурмових груп зі складу 138 омсбр, 1009 мсп 6А та 128 омсбр 44 АК до атак у Вовчанську. Українські війська продовжують заходи з посилення стійкості оборони.

За добу війська РФ нанесли в напрямку українських позицій 21 авіаудар (26 КАБів) в районах Глибокого, Липців, Малих Проходів і Стариці. Також ворог завдав 32 удари дронами-камікадзе та здійснив 483 обстріли.

Втрати вросіяни на Харківському напрмку за добу склали 124 особи вбитими і пораненими. Також ворог втратив 1 ББМ, 14 артсистем, 1 протитанковий засіб, 7 автомобілів, 3 одиниці спецтехніки і 16 БПЛА. Знищено 92 укриття та 2 стартові позиції БПЛА.

За даними Генштабу ЗСУ, учора на Харківському напрямку Сили оборони відбили 16 атак противника. 11 з них – біля Глибокого, інші – в районі Вовчанська. На Куп’янському напрямку відбили 10 атак окупантів в районах Піщаного, Берестового, Андріївки та Синьківки.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі