Внаслідок обстрілу Харкова сталася масштабна пожежа в екопарку (Фото, відео)

Сьогодні о 5 ранку внаслідок ворожих обстрілів на території “Фельдман Екопарку” спалахнула масштабна пожежа. Вибухів на території парку зафіксовано не було, проте, ймовірно через падіння уламків російських ударних безпілотників, загорілася будівля стайні та розташовані поруч із нею гостьові будиночки. Про це повідомили в екопарку.

За даними ДСНС, загальна площа пожежі склала близько 1500 кв. м.

“Завдяки самовідданим та професійним діям наших співробітників тварини під час пожежі не постраждали: усіх коней вони, ризикуючи власним життям, вивели із палаючої стайні. Це дійсно героїчні дії: дерев’яна будівля спалахнула миттєво і ситуація була критична. Для того, щоб тварини не загинули, не отримали опіків та не надихались чадним газом, треба було проявити неабияку сміливість”, – повідомили в екопарку.

На жаль, є двоє постраждалих, 41 та 18 років. Одного зі співробітників госпіталізували, йому надають допомогу лікарі.

“Ми щиро вдячні працівникам ДСНС, які оперативно прибули на місце події, надали допомогу нашим співробітникам та загасили пожежу”, – зазначили в екопарку.

Також там додали, що гостьові будиночки, що постраждали сьогодні, були зведені зовсім недавно, та запевнили, що продовжать відбудову після варварських обстрілів росіян.

За словами начальника слідчого управління поліції Харківщини Сергія Болвінова, на території утримували до десятка коней, їх встигли евакуювати. Наразі тривають пошуки іншого мешканця звіринцю – після вибуху зник кенгуру.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі