У центрі Харкова полагодили “градусник”

Міський термометр біля станції метро “Історичний музей” полагодили. Наразі він працює в тестовому режимі.

Як повідомив “Суспільне Харків” директор КП “Міськсвітло” Олексій Куян, електронні плати для ремонту термометра та годинника під ним взяли в борг у фірми, яка їх монтувала.

“Дві плати у нас вийшли зі строю. Добре, що у Харкові ми знайшли організацію, яка їх монтувала у 2010 році. Плати були у них в наявності. Це роботи на висоті, працювали четверо людей. Окрім них дистанційно працював черговий інженер – він перевіряв налаштування при включенні. Плати ми взяли в борг, зараз будуть рахувати, скільки вони коштують, тому що вони були виготовлені у 2010 році”, — розказав директор КП.

За його словами, старий градусник з люмінесцентними лампами було дуже важко обслуговувати — лампи треба було замінювати як мінімум раз на місяць. Нинішній термометр встановили у 2010 році, і понад 10 років він відпрацював без нарікань.

“Були незначні збої по годиннику, а сам термометр працював. А коли вийшов строк експлуатації, на сонці все починає пересихати, проводи стають дерев’яними й перегорають, а пластик лопається через спеку. У кожного елемента є строк своєї служби”, – зазначив Олексій Куян.

Градусник чистять двічі на місяць.

“Там дуже сучасне обладнання, все на світлодіодах, він дуже енергоощадний. Якщо потужність старого термометра була близько 15 кіловатів, то у цього – до 3 кіловат”, – додав директор КП.

До понеділка, 22 липня, термометр працюватиме в тестовому режимі, і якщо після цього обладнання не вийде з ладу, його перемикнуть на постійну роботу. 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі