Розбиті будинки, серед постраждалих — діти: наслідки ударів по Харкову (Фото)

Близько 16:00 війська рф завдали три авіаудари по Харкову. Один боєприпас влучив по відкритій місцевості на околицях міста, ще два — по житловій забудові Київського району. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

Пошкоджено приватні житлові будинки, багатоповерхівки, автомобілі, будівлю пошти, СТО, спортивну залу. Постраждали 14 людей, серед них 8-річний хлопчик та двомісячна дитина. Немовля з різаною раною голови госпіталізували до лікарні.

Прокурори встановили, що удари були завдані УМПБ Д-30 (уніфікований міжвидовий плануючий боєприпас, калібр 30 см) з Бєлгородської області РФ.

Як розповів начальник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов, 8-річного хлопчика та жінку дістали з-під завалів. Дитина отримала осколкові поранення.

“Знову зруйновані будинки, під уламками одного з них — опинилася заблокованою жінка. А буквально за стінкою від неї — в іншій частині будівлі дивом вижили її сусіди. Бабуся та маленький онук були дома вдвох, коли розірвалася російська авіабомба з модулем, УМПБ Д-30. Поранення також отримав чоловік з будинку навпроти. Ще два влучання в тому ж районі, одне з них прийшлося по лісосмузі, без постраждалих. Інше – в землю поблизу житлового масиву, там попередньо постраждало троє людей”, — розказав Сергій Болвінов.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі