ЗСУ відійшли з мікрорайону “Канал” у Часовому Яру на вигідніші позиції

Українські військові відійшли з мікрорайону “Канал” у місті Часів Яр на Донеччині та зайняли більш вигідні позиції. Про це заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця” Назар Волошин в ефірі телемарафону.

“Мікрорайон “Канал”, в який ворог зайшов, утримувати було не доцільно. Адже це загрожувало життю і здоров’ю військовослужбовців. Позиції наших захисників було зруйновано. Було прийнято рішення командуванням відійти на більш захищені, більш заготовлені позиції”, – розповів він.

За словами спікера, ворог не припиняє активних бойових дій.

“У нього є якісь певні дедлайни, які він не може виконати кілька уже місяців поспіль, – взяти місто Часів Яр. Намагання його є повісити своє триколорне ганчір’я”, – зазначив Волошин.

Лише за минулу добу на цьому напрямку в районі Часового Яру було зафіксовано 238 обстрілів з усіх видів озброєння. Попередня доба – майже 260, ще попередня – теж понад 270 обстрілів.

Учора, 3 липня, аналітики проєкту DeepState повідомили, що окупанти “повністю стерли” мікрорайон “Канал” в Часовому Яру. Зазначалося, що подальше утримання в руїнах та проблеми з логістикою тільки збільшать втрати, тому відхід з мікрорайону є логічним, хоч і важким рішенням. “Канал” вигідно було тримати, коли ворог був на підступах.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии