Завершено розслідування стосовно двох депутатів, які будували міст в Ізюмі для переправи російської техніки

До суду передали обвинувальний акт стосовно двох депутатів Ізюмської райради, які за даними слідства, змовившись, діяли на користь загарбників. Встановлено, що фігуранти допомагали окупаційній адміністрації у відновлювленні мосту в Ізюмі для переправи з боку селища Борова російської військової техніки. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

Депутати організовували збір і доставку колод, труб та плит до місця будівництва моста, їхнє вивантаження та подальше укладення.

Крім того, з липня 2022 року обвинувачені змушували підприємців передати їм насіння соняшника. Депутати організовували вивезення силоміць отриманого українського врожаю та подальший його продаж на території країни-агресора — у містах Валуйки таЩебекіно. Дохід обвинувачені розподіляли між собою та російськими військовослужбовцями. Встановлено, що депутати допомогли окупантам вивезти понад 700 тонн насіння соняшника.

У серпні 2022 року обвинувачені разом з окупантами приїхали до місцевого мешканця та змусили його передати вантажні автомобілі “Volvo” та “DA”» для перевезення сільськогосподарських культур.

Наразі обвинувачені переховуються від українських правоохоронців, їх оголошено у розшук. За пособництво державі-агресору фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з конфіскацією майна. Депутатів судитимуть заочно в Дзержинському райсуді Харкова.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии