З російського полону повернули 152 українця: серед них є мешканці Харківщини

Учора та сьогодні відбулося два обміни полоненими. 13 вересня додому повернулися 49 українських громадян, серед яких 23 жінки. Як повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, серед них є воїни Збройних сил України, Нацгвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, а також цивільні. Крім того, вдалося звільнити ще частину захисників і захисниць «Азовсталі».

Серед звільнених — військовий медик Віктор Івчук, Герой України, та Леніє Умєрова, яку росіяни захопили в заручники, коли вона їхала до свого хворого батька.

Сьогодні на Батьківщину повернулися ще 103 українців: захисників Київщини, Донеччини, Маріуполя та «Азовсталі», Луганщини, Запоріжжя та Харківщини.

Серед звільнених — оборонці 36 бригади морської піхоти, Нацгвардії, зокрема 12-ї бригади спеціального призначення «Азов», прикордонники, представники спецпідрозділу «Кракен». Також є представники Нацполу та тероборони, ДСНС, підрозділів ЗСУ.

Переважна більшість звільнених – люди, які утримувалися з перших днів війни.

Повернені потребують серйозної реабілітації, адже за час перебування у полоні стан їхнього здоров’я значно погіршився, багато з них втратили десятки кілограмів ваги.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии