ЄБРР виділить Харкову кредит і грант для підтримки критичної інфраструктури міста

Харківська міська рада та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) уклали кредитну та грантову угоди щодо Проєкту екстреної підтримки ліквідності міста Харкова. Документи підписали Харківський міський голова Ігор Терехов та керуючий директор ЄБРР в Україні та Молдові Арвід Тюркнер. Про це повідомили у пресслужбі мерії.

Згідно з угодою, зі Спеціального фонду кризового реагування ЄБРР Харків отримає інвестиційний грант у розмірі 10 млн євро. Ці кошти не підлягають поверненню, що є суттєвою підтримкою для міста в умовах воєнного стану. Крім того, ЄБРР надасть Харкову кредит у розмірі 25 млн євро під гарантію уряду Іспанії.

Як зазначив Ігор Терехов, залучені кошти дозволять забезпечити безперебійне надання комунальних послуг харків’янам. Так, фінансову підтримку отримають комунальні підприємства «Харківський метрополітен», «Тролейбусне депо №2», «Салтівське трамвайне депо» і «Харківські теплові мережі».

«Ці кошти підуть нашим комунальним підприємствам, а вивільнені – будуть спрямовані на забезпечення енергетичної стабільності міста. Ми займаємося децентралізацією систем тепло-, водо- та електропостачання. Я дуже хочу, щоб місто мало власну генерацію електроенергії. Для нас це важливо, адже тоді Харків буде більш стійким до російських атак», – підкреслив Ігор Терехов.

Мер Харкова розповів, коли у місті розпочнеться опалювальний сезон

У свою чергу Арвід Тюркнер повідомив, що ЄБРР зробить усе можливе, щоб ці гроші прийшли якнайшвидше, що допоможе місту у стабільному проходженні опалювального сезону.

«Ми всі розуміємо, наскільки харків’янам потрібен цей проєкт та фінансування, щоб спокійно пройти зиму», – зазначив Арвід Тюркнер.

Також Ігор Терехов подякував міжнародним партнерам за роботу в рамках проєкту будівництва нових станцій метрополітену та закупівлі рухомого складу, який реалізується у співпраці з ЄБРР та Європейським інвестиційним банком.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии