Визначено фіналістів конкурсу проєктів з відбудови Північної Салтівки

Відбулося засідання журі Міжнародного конкурсу «Kharkiv Housing Challenge» (в онлайн-форматі). Журі очолив британський архітектор Норман Фостер, а також до його складу увійшли мер міста Ігор Терехов, представники міжнародних та місцевих компаній та організацій, а саме Агентство ООН-Хабітат, «Arup Berlin», експерти Оксфордського та Гарвардського університетів, проектної організації «Інститут Харківпроект». про уе повідмили у пресслужбі Харківської міськради.

Фонд Нормана Фостера оголосив конкурс на відбудову Харківської ОДА

Для участі в конкурсі було подано 259 проєктів з відновлення Північної Салтівки, в тому числі 27 робіт надійшло від українських архітекторів. Журі обрало 20 найкращих проєктів, які передбачають відновлення пошкоджених багатоквартирних будинків з урахуванням підвищення рівня їхньої безпеки та енергоефективності, а також створення зручного громадського простору навколо.

Під час засідання Ігор Терехов відзначив найцікавіші, на його думку, проєкти. Вони, зокрема, передбачають будівництво багатофункціональних укриттів, доповнення фасадів будинків новими конструкціями, перетворення пошкоджених приміщень на громадські простори, будівництво соціального житла, переробку відходів руйнувань, утеплення будівель екологічними матеріалами та ін.

Норман Фостер повідомив, що за результатами обговорення буде визначена трійка лідерів.

«І потім Харкову потрібно буде докласти багато зусиль для відновлення», – наголосив голова журі.

Переможці конкурсу отримають грошові винагороди: 6 тис. євро – за перше місце, 3 тис. євро – за друге, 1 тис. євро – за третє. Результати конкурсу та подальші плани щодо обраних проєктів оголосять 21 жовтня.

Зазначається, що конкурс є частиною спільної роботи міської влади та Фонду Нормана Фостера щодо розробки концепції Генерального плану Харкова у співпраці з Європейською економічною комісією ООН за фінансової підтримки Уряду Німеччини.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии