Висунули підозру росіянину, який чинив звірства на Харківщині

Слідчі заочно повідомили військовослужбовцю рф про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням та порушенні законів та звичаїв війни

Під час тимчасової окупації села Гусарівка Ізюмського району у 2022 році росіянин разом з іншими військовими рф затримував цивільних чоловіків, яких тримали у погребах у нелюдських умовах. Одного із затриманих він розстріляв зі стрілецької зброї під час допиту. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області.

СБУ висунула підозру генералу рф, який командував окупацією Харківщини на початку повномасштабної війни

Під час досудового розслідування слідчі встановили особу військовослужбовця збройних сил рф, який обіймав посаду командира 7-го окремого гвардійського мотострілецького полку 11-го армійського корпусу Балтійського флоту Західного військового округу. 24 лютого 2022 року військовослужбовці цього полку перетнули російсько-український кордон та пішли у наступ на території Харківської області. Одночасно з веденням бойових дій на території Харківщини окупанти здійснювали блокування та тимчасове захоплення населених пунктів, облаштовували на автомобільних шляхах області блокпости.

На початку березня 2022 року росіяни увійшли на територію села Гусарівка Балаклійської громади Ізюмського району та взяли його під свій контроль. На блокпосту командир полку разом з іншими окупантами із застосуванням фізичного насильства захопили трьох цивільних чоловіків. Під загрозою застосування вогнепальної зброї їх помістили до підвальних приміщень і погребів. Тримали в нелюдських, непридатних для життя умовах близько тижня. Людям не давали достатньої кількості питної води та їжі. Справляти природні потреби чоловіки були змушені у тому ж приміщенні, де й утримувалися. В підвалі був пронизливий холод, а приміщення не мало опалення.

Ще одного затриманого на блокпосту чоловіка окупанти близько години тримали у підвалі. Потім вивели на вулицю та, застосовуючи погрози, почали випитувати інформацію щодо розташування особового складу та військової техніки ЗСУ. Потерпілого військові рф розстріляли зі стрілецької вогнепальної зброї.

Слідчі поліції заочно повідомили 40-річному росіянину про підозру у порушенні законів та звичаїв війни. За скоєння злочинів підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии