Винесли вирок підприємцю з Харківщини, який допомагав окупантам вивозити українське зерно до рф

56-річний директор підприємства у селищі Великий Бурлук, яке спеціалізується на вантажних перевезеннях, під час окупації погодився на співпрацю з окупантами, перереєструвавши підприємство у відповідності до законодавства рф і фактично допомагаючи загарбникам викрадати зерно. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

Навесні 2022 року в тісній взаємодії з окупаційною адміністрацією колаборант налагодив механізм вивезення українською врожаю до рф. Підприємець повідомив підлеглим співробітникам-водіям про нові маршрути: соняшник і пшеницю з територій Великобурлуцької та Вовчанської об’єднаних територіальних громад перевозили до рф, зокрема бєлгородської області.

Троє залізничників, які співпрацювали з росіянами у Харківській області, відбулися штрафами

Суд у Полтавській області заочно визнав чоловіка винним у колабораційній діяльності та призначив йому 5 років ув’язнення з позбавленням права займатися підприємницькою та господарською діяльністю у сфері вантажних перевезень строком на 15 років з конфіскацією майна.

Оскільки засуджений поки що переховується від українського правосуддя, строк відбуття ним покарання почне обчислюватись з моменту його фактичного затримання.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии