Викладачка харківського університету виявилася інформаторкою і коригувальницею РФ

Встановлено, що викладачку одного з місцевих університетів російська спецслужба дистанційно залучила до співпраці влітку цього року. За вказівкою окупантів фігурантка обходила Харків та його прилеглі території, де намагалася виявити розташування укріпрайонів та опорних пунктів Сил оборони. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Особливу увагу ворожа інформаторка звертала на місця найбільшого зосередження особового складу та важкого озброєння ЗСУ. Також відслідковувала маршрути руху військових колон у напрямку передової. Отримані відомості фігурантка направляла в анонімний чат своєму російському куратору. У «звіті» жінка позначала координати військових об’єктів на гугл-картах і додавала до них текстовий опис.

Співробітники СБУ завчасно викрили російську інформаторку, задокументували її злочини і затримали у власному помешканні. Під час обшуку у неї вилучили мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь рф.

На підставі отриманих доказів слідчі СБУ повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Зловмисниця перебуває під вартою без права внесення застави. Їй загрожує до 8 років позбавлення волі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии