У ЗСУ спростували заяву росіян про удар авіабомбою ОДАБ-9000 по Вовчанську

Сьогодні пропагандисти РФ розпосюдили заяву про те, що російські окупанти вперше за час війни використали проти України авіаційну вакуумну бомбу підвищеної потужності “ОДАБ-9000”, яку вони назвали “найпотужнішим неядерним боєприпасом у світі”. Удару було завдано по Вовчанську Харківської області. Однак інформація про використання рашистами “ОДАБ-9000” не відповідає дійсності. Про це заявив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

“Для застосування цього боєприпасу потрібен відповідний носій, яким теоретично може бути, наприклад, стратегічний бомбардувальник Ту-160, однак переміщення таких літаків не було зафіксовано. Був використаний боєприпас меншої ваги і потужності, вибух якого пропагандисти використали для створення “ефектної” картинки”, — пояснив Саранцев.

Він додав, що подібні повідомлення можуть бути частиною інформаційної війни, спрямованої на деморалізацію військовослужбовців Сил оборони України, залякування місцевого населення та дестабілізацію регіону.

Біля лікарні в Липцях росіяни скинули не ФАБ-3000 — начальник поліції Харківщини

“Вчергове закликаю представників українських медіа та адміністраторів телеграм-каналів дотримуватись інформаційної гігієни та використовувати перевірені джерела інформації та не поширювати фейкові повідомлення російських пропагандистів, підігруючи ворогу” – резюмував речник ОТУ “Харків”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии