У взутті, раковині та дивані: сотні кажанів залетіли у квартиру в Харкові (Відео)

Власники квартири на тривалий час залишили відчиненими вікна, і в помешкання залетіла ціла зграя кажанів. Вони залізли в усі місця, в які тільки могли сховатися: у диван, раковину, за шафи, у взуття, пакети, під лінолеум, за батарею та в багато інших речей та меблів, що були в квартирі. Про це повідомили в Українському центрі реабілітації рукокрилих.

Вибратися самі на вулицю кажани вже не могли, а близько половини зі зграї, на жаль, померли ще до того, як фахівці приїхали їм на допомогу. Волонтерам організації вдалося врятувати 195 рудих вечірниць (вид занесений до Червоної книги України), для цього довелося обшукати всю квартиру. У той же день врятованих тварин повернули в дику природу.

Викинули колонію кажанів з балкона у Полтаві: поліція відкрила кримінальне провадження

В Українському центрі реабілітації рукокрилих пояснили, що кажани залетіли до квартири під час осінньої міграції. Впродовж літа більшість кажанів живуть в лісі, але під час міграції, багато з них пролітає крізь міста, де може зупинитися перепочити або ж потрапити в “пастку”. Цей період небезпечний для молодих кажанів. Через брак досвіду вони часто потрапляють в урбаністичні пастки. Відкрита кватирка або вікно без москітної сітки виглядає для кажана як привабливе місце відпочинку. Але після того, як вони залітають туди, то не можуть вилетіти назовні. У стресі кажани видають звуки, на які прилітають інші та потрапляють у ту саму пастку. Так вони масово помирають, якщо вчасно не помітити та не визволити їх. Міграція триває близько місяця.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии