У начальника Харківської ОВА Синєгубова з’явився новий заступник

Заступником начальника ХОВА з цифрової трансформації призначили Андрія Дорожка. Як повідомили у пресслужбі обладміністрації, він має три вищі освіти, володіє англійською та німецькою мовами. Попередньо працював на керівних посадах, зокрема у Харківській обласній військовій адміністрації.

«На новій посаді заступника Андрій Дорожко буде відповідати за координацію і реалізацію стратегії у сфері інформаційних технологій та цифрових технологій, створення та модернізацію цифрової інфраструктури області, що включає мережеві з’єднання, облікові записи, даних, і безпеки, а також за впровадження електронних сервісів та платформ, аби забезпечити громадськість зручним доступом до адміністративних послуг, освіти, охорони здоров’я та інших сфер», – зазначив Олег Синєгубов.

Крім того, він впроваджуватиме програми з підвищення цифрової грамотності серед населення та працівників урядових установ і підприємств.

Cеред важливих викликів на Харківщині – це 100% відновлення мережі мобільного зв’язку та доступу до мережі Інтернет, адже після деокупації 30% території низка населених пунктів залишалася без зв’язку:

Також Харківщина має потужний ІТ-кластер, з якими вже вдалося реалізувати чимало спільних проектів, зокрема і щодо рекрутингу до локального підрозділу ЗСУ. Тож серед завдань новопризначеного CDTO – це максимальне залучення наявного ресурсу та використання потенціалу для реалізації низки цифрових проектів.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии