У ХОВА показали, які відбудовують Старий Салтів після обстрілів РФ (Фото)

У Старому Салтові Чугуївського району триває відновлення багатоквартирних житлових будинків та об’єктів соціальної інфраструктури. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, реконструкція відбувається за принципом «”краще, ніж було”: утеплюється фасад, відбувається заміна інженерних мереж, враховуються норми безбар’єрності.

Загалом у селищі відновлюють 17 об’єктів: багатоквартирні житлові будинки, амбулаторію та ліцей, які були пошкоджені внаслідок збройної агресії рф. Загальна вартість цих робіт складає 587,6 мільйонів гривень. Фінансування відбувається головним чином за кошти державного Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Також залучені кошти бюджетів області та громади.

Олег Синєгубов розповів, що під час відновлювальних робіт у багатоквартирних житлових будинках були відремонтовані покрівлі, утеплені плити перекриття, виконано опорядження фасадів, ремонт вхідних груп та місць загального користування, замінено віконні та дверні блоки, відремонтовано балкони, проведено вимощення та часткову заміну інженерних мереж тощо.

Станом на сьогодні відновлення 9-ти багатоквартирних житлових будинків вже завершено – на вулицях Східній, Садовій, Перемоги, Культури та Некрасова. Роботи з відновлення будівлі Старосалтівського ліцею ще тривають. На сьогодні ступінь готовності проєкта складає 63%, завершити всі роботи планують до листопада 2024 року.

В амбулаторії загальної практики сімейної медицини проводяться внутрішні оздоблювальні роботи приміщень, влаштування пандусів нта підйомної вертикальної платформи для маломобільних груп населення, опорядження фасаду, влаштування покрівлі, інженерних мереж, системи вентиляції та кондиціювання тощо. Наразі відновлювальні роботи виконані на 61%, завершити їх планують до кінця поточного року.

“Створення умов для повернення жителів громад до власних осель є одним із ключових питань в роботі обласної військової адміністрації. Продовжуємо працювати далі”, – сказав Олег Синєгубов.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии