У Харкові затримали зрадницю, яка «зливала» росіянам локації ЗСУ в Харкові

Служба безпеки затримала у Харкові ще одну ворожу поплічницю, яка «зливала» в один із Телеграм-каналів локації Сил оборони. Насамперед мова йде про місця зосередження та маршрути руху українських захисників, а також місця їх тимчасового перебування. Про це повідомив речник Управління СБу в Харківській області Владислав Абдула.

Як встановило розслідування, фігуранткою є 44-річна місцева жителька, яка працює у сфері громадського транспорту. Під час виконання службових обов’язків жінка приховано фіксувала час та місця, де перебували військовослужбовці окремих підрозділів Збройних Сил України. У режимі онлайн вона готувала текстові повідомлення із зазначенням локацій Сил оборони. Потім зловмисниця публікувала закриті відомості у Телеграм-каналі, який російські спецслужби використовували для збирання розвідданих про дислокацію підрозділів ЗСУ.

СБУ задокументувала підривну діяльність фігурантки і затримали її у власному помешканні. У неї вилучили мобільний телефон із доказами злочинів.

Затриманій оголосили підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України: несанкціоноване поширення інформації про переміщення та розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості. Зловмисниця перебуває під вартою без права внесення застави. Їй загрожує до 8 років позбавлення волі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии