У Харкові затримали юристку, яка замовила вбивство колишнього чоловіка

Юристка розлучалася з чоловіком, і щоб не ділити майно навпіл, вирішила його вбити. Жінка швидко знайшла виконавця завдяки своїм знайомствам. Найманець спочатку повинен був лише налякати її колишнього, однак згодом жінка вирішила, що треба його вбити. Саме тоді найманець звернувся до поліції.

Як розповів начальник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов, цей чоловік нещодавно звільнився з місць позбавлення волі та не мав наміру повертатися туди знову.

“Він повідомив, що через спільного знайомого до нього звернулася невідома жінка. Вона зав’язала з ним знайомство та розповіла, що нещодавно розлучилася з чоловіком. За час шлюбу вона придбала багато нерухомості у Харкові без залучення коштів чоловіка. Але у зв’язку з тим, що майно було придбане у шлюбі, чоловік претендує на половину. Жінка запропонувала спочатку сильно побити її колишнього за 100 доларів США. Нібито через це він буде вимушений відмовитися від претензій на майно”, – розповів Сергій Болвінов.

Однак згодом жінка вирішила, що лякати замало – треба зарізати, вдарити ножем в печінку.

Після звернення найманця до поліції всі зустрічі та розмови проходили вже під контролем правоохоронців.

Ми документували їхні зустрічі під час проведення негласних слідчих розшукових дій, проводили аудіо- та відеоконтроль. На наступні зустрічі жінка вже передала копію паспорта, власноруч написала адресу проживання її колишнього, а також запропонувала вбити його ножем”, – розповів Болвінов.

За його словами, жінка продумала все до дрібниць. Обговорювалися різні способи вбивства, після чого “кілера” вона хотіла сховати в заміському будинку, а собі вигадала поїздку за місто як алібі. Після вбивства кілер мав відправити замовниці повідомлення у месенджері з кодовою фразою “Давай познайомимося”. За вбивство колишнього чоловіка підозрювана пообіцяла кілеру переоформити на нього одну зі своїх квартир.

Про те, що чоловік – жертва кілера, він дізнався вже від поліції. Щоби врятувати його життя та піймати замовницю, правоохоронці розробили унікальний план та повністю зімітували для неї все так, ніби замовлення виконано.

“Чоловікові фактично довелося зображати мертвого – на фото він в пакеті, до того наші фахівці відзняли його з нібито вогнепальним пораненням в голову. Над обличчям працювали гримери. А деталі операції були максимально засекречені”, – розповів Сергій Болвінов.

Фото та відео “вбитого” чоловіка юристці показали вже у відділенні поліції. Вона плакала, вдавала вбиту горем дружину та навіть пропонувала свою допомогу в розслідуванні. Адже виявилося, що в минулому ця жінка працювала на посаді слідчої в російський прокуратурі і розслідувала таку категорію злочинів.

Після цього зловмисницю запросили в інший кабінет, де слідчий оголосив підозру у підготовці замовного вбивства з корисних мотивів. Жінку затримали. Зараз вона знпходиться під арештом. За скоєння злочину підозрюваній загрожує до 15 років або довічне позбавлення волі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии