У Харкові затримали майора, який допомагав переправляти ухилянтів за кордон

Начальника бойової підготовки однієї з військових частин піймали на хабарі. Виявилося, що майор причетний до схеми з переправлення ухилянтів за кордон. Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Східного регіону.

Слідство встановило, що в липні 2024 року до 43-річного майора звернувся знайомий, щоб дізнатися про підстави для уникнення мобілізації та можливість виїхати за кордон. Поадовець повідомив останньому, що завдяки його особистим зв’язкам у нього є можливість посприяти у перетині державного кордону України з Румунією, і ця послуга коштуватиме 32 000 доларів.

Через кілька днів майор повідомив військовослужбовця, що процедура перетину держкордону змінилась та на даний час він, завдяки особистим зв’язкам з посадовими особами ВЛК, ТЦК та СП, може запропонувати вирішити питання щодо отримання документів про тимчасову непридатність до військової служби за станом здоров`я та отримати можливість безперешкодного виїзду за кордон. Але ця послуга також коштуватиме 32 000 доларів.

Майора затримали під час отримання грошей. Йому інкримінують сприяння вчиненню незаконного переправлення осіб через державний кордон України порадами, наданням засобів, вчиненому з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). Наразі підозрюваний знаходиться під вартою. Слідство триває. Встановлюється причетність інших осіб, зокрема військовослужбовців ТЦК та співробітників ВЛК.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии