У Харкові засудили двох чоловіків, які напали на онкохвору жінку та відібрали гроші на лікування

У жовтні 2021 року двоє чоловіків проникли до будинку по вулиці Басейній у Харкові, де проживала онкохвора жінка. Щоб їх ніхто не зміг впізнати, вони вдягнули на обличчя чорні балаклави.
 
Нападники зв’язали господиню помешкання пластиковими стяжками та змусили її сказати, де знаходяться гроші. Чоловіки забрали понад 250 тисяч гривень, які онкохвора зберігала собі на лікування за кордоном, та втекли.

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, у листопаді 2021 року правоохоронці викрили зловмисників. Під час проведення обшуків за місцями проживання та в автомобілях підозрюваних було виявлено та вилучено викрадені грошові кошти та мобільні телефони, які вони використовували для зв’язку. Фігурантів арештували.

На суді вони свою вину не визнали та висували різні версії, намагаючись виправдати себе. Київський райсуд Харкова одному зі зловмисників призначив 10 років 6 місяців позбавлення волі, другому — 10 років. Також до обох фігурантів застосована конфіскація всього майна. Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироків.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии